Luft til vand-varmepumpe

Har du et vandbårent system hjemme, kan luft-vand-varmepumpe være en god opvarmningsmulighed. Du får en jævnere og bedre energibenyttelse end med en luft-luft-varmepumpe, men omkostningen er betydeligt lavere end for vand-vand-varmepumper.

En luft-vand-varmepumpe henter varme fra luften og fører denne over til boligens vandbårne system. En luft-vand-varmepumpe vil være billigere og mere energieffektiv at opvarme bolig og vand med end el, og du kan spare en del penge ved at installere varmepumpe.

Udfyld formularen, så får du tilbud fra flere varmepumpeleverandører i dit område. Servicen er gratis og du bestemmer selv om du vil takke ja eller nej til tilbuddene.

Spar penge på opvarmning

En varmepumpe kan reducere dit strømbehov med hele 80 %. Du sparer omkostningen til varmepumpen indenfor kort tid.

Et miljøvenligt alternativ

Ved at skifte fra fossilt brændstof til varmepumpe, kan du spare miljøet for hvad der svarer til op til 6 biler hvert eneste år.

Bedre indeklima

Varmepumper har dokumenteret positiv effekt på indeklimaet, især for dem, der er generet af astma eller allergi.

Hvis du har et vandbårent system, men vil undgå de høje investeringsomkostninger som følger med jordvarme, kan et alternativ være luft-vand-varmepumpe. Så slipper du for at bore og grave, idet varmekilden er udeluften og ikke skal hentes op fra jorden eller havet. En luft-vand-varmepumpe vil egne sig godt, hvis du bor i områder med høj gennemsnitstemperatur om vinteren, typisk i kystklimaer.

Få økonomisk støtte fra Energistyrelsen

En luft-vand-varmepumpe koster fra 100.000 kroner og op, inkluderet installation. Husk, at du kan søge støtte fra Energistyrelsen til køb og installation af luft-til-vand-varmepumpe. Læs mere om, hvordan du kan søge støtte nedenfor. Det er ligeledes værd at tage med i betragtning, at en varmepumpe vil øge boligens værdi.

Selvom det koster noget at købe en varmepumpe, vil en luft-vand-varmepumpe give 2,5 til 3,5 gange så meget varme tilbage, som den el, varmepumpen bruger. Det vil sige, at du kan spare en del på opvarmning af bolig og varmt vand.

Hent tilbud fra flere leverandører, så er du sikker på at få et godt tilbud. Udfyld formularen, så bliver du kontaktet af lokale leverandører, som giver dig gode tilbud på varmepumper med installation. Servicen er gratis og uforpligtende, det eneste du risikerer, er at få et godt tilbud!

Levetid og besparelse

Levetid og besparelse Levetiden for en luft-vand-varmepumpe er beregnet til mellem 12 og 15 år, hvis den bliver installeret korrekt og vedligeholdt. Erfaringsmæssigt vil mange opleve, at varmepumpen holder længere end dette. Med tanke på relativt lave investeringsomkostninger og høj besparelse vil de fleste have nedbetalt investeringsomkostningen i løbet af 6 til 10 år. En præcis beregning skal ses i sammenhæng med hvilken varmepumpe, du vælger, boligens opvarmningsbehov, isolering og andre hensyn. Du kan bede din varmepumpeleverandør beregne dette for dig efter en inspektion af boligen.

Fordele ved luft-vand-varmepumpe

 • Dækker store dele af boligens varmtvandsbehov
 • Lavere investeringsomkostninger end jordvarmepumpe
 • Passer til boliger med medium energibehov (over 25.000 kwh pr. år)
 • Stor effekt i områder med høj gennemsnitstemperatur
 • Vandbårent varmesystem giver godt indeklima
 • Miljøvenligt
 • Passer til husstande med stort behov for varmt vand
 • Kan erstatte oliefyret
 • Lave omkostninger til drift og vedligehold
 • Lang levetid sammenlignet med andre varmepumper
 • Giver mere i besparelser end luft-luft-varmepumpe
 • Giver jævnere varme end luft-luft-varmepumpe
 • Kan få støtte fra Energistyrelsen til køb og installation
 • Kan få støtte fra Energistyrelsen til køb og installation

Ulemper ved luft-vand-varmepumpe

 • Fungerer kun i kombination med vandbårent system
 • Koster mere end luft-luft-varmepumper
 • Optager plads inde
 • Giver mindre varme i de koldeste perioder, da den afhænger af udeluften

Utendørsdelen

En luft-vand-varmepumpe har en udendørs del, daden henter varme fra luften udendørs. Falder temperaturen ude ned mod 0 grader, vil varmepumpen automatisk begynde at afrime den udendørs del, og dette vil give noget mindre varme inde i boligen. Den indendørs del minder ofte om et stort køleskab, og placeres gerne i vådrum eller i nærheden af varmtvandsbeholderen.

Udendørsdel tilkobles den indvendige del som så tilkobles med varmtvandsbeholderen, eller nogle gange en akkumuleringstank. Afhængig af hvilken type vandbårent system, du har hjemme, vil varmepumpen afgive varme til boligen via tappevand, vandbåren gulvvarme, radiatorer, eller ventilatorkonvektorer.

Der er intet enkelt facit for hvilken varmepumpe, der er bedst, fordi der er flere hensyn der skal tages i betragtning, når man skal vælge varmepumpe til hjemmet. Derfor bør man få hjælp af en fagperson, så både valg af varmepumpe og installation bliver gjort korrekt.

Det betaler sig at få leverandøren af varmepumpen til at installere den også. Vælger du et andet firma til at installere, risikerer du at havne mellem to stole hvis der opstår en fejl med varmepumpen, og leverandør og installatør giver hinanden skylden for fejlen.

Ønsker du tilbud på varmepumpe fra lokale leverandører? Udfyld formularen øverst på denne side.

Kontakt os

Send os en e-mail

Services

Varmepumpe.dk giver dig en enkel og gratis måde at indhente tilbud fra flere leverandører af varmepumpe.

Finn bedste varmepumpe