Varmepumpe: Luft til vand

En luft til vand-varmepumpe er et billigere og mere energieffektivt alternativ til el. Luft til vand-varmepumpen er en god opvarmningsmulighed, hvis du har et vandbårent system i din bolig.

Få tilbud på luft til vand-varmepumpe

Leder du efter tilbud på varmepumpe til dit hjem eller din virksomhed? Du kan bruge vores tilbudstjeneste til at indhente tilbud på varmepumpe.

Udfyld formularen og bliv kontaktet med tilbud på varmepumpe. Det er gratis, og du bestemmer selv, om du vil takke ja eller nej til tilbuddene.

  • Spar penge på opvarmning
  • En varmepumpe kan reducere dine varmeudgifter med op til 50 %.
  • Et miljøvenligt alternativ
  • Skifter du fra fossilt brændstof, kan du spare miljøet for, hvad der svarer til seks biler om året.
  • Bedre indeklima
  • Varmepumper har positiv effekt på indeklimaet, især hvis du har astma eller allergi.

Tilskud til varmepumper

Husk, at du hos Energistyrelsen kan få tilskud til varmepumpe, hvis du bor i et område uden tilgang til fjernvarme og skal i gang med at installere en luft-til-vand-varmepumpe eller jordvarme.

Hvis du vil have tilskud til en ny varmepumpe, er det vigtigt, at du søger om tilskud, før du betaler for en varmepumpe eller indgår en aftale med en installatør. Du kan sagtens indhente uforpligtende tilbud på varmepumpe fra flere leverandører, før du søger tilskud.

Læs mere om Energistyrelsens tilskud til varmepumper, og om hvordan du søger tilskud til installation af varmepumpe.

Modtag tilbud på luft til vand-varmepumpe

Hvad er en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe kan bruges til at varme hele dit hus op og til at give varmt brugsvand året rundt. Den er særligt velegnet i huse med vandbåren gulvvarme.

Luft til vand-varmepumper henter varme fra luften og fører den over til boligens vandbårne system. Den består af en udendørsdel og en indendørsdel.

Udendørsdelen består af et anlæg med en ventilator, som placeres i nærheden af dit hus. Den tilkobles den indvendige del, der ofte minder om et stort køleskab og typisk placeres i et vådrum eller i nærheden af varmtvandsbeholderen.

Luft til vand-varmepumper skal have strøm for at fungere, men de leverer typisk cirka 3 kilowatt varmeenergi for hvert kilowatt el, de forbruger. Det gør den økonomisk attraktiv.

Indhent tilbud på luft til vand-varmepumpe

Hvornår skal jeg vælge en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe kan være et godt valg, hvis du har et vandbårent system og skal skifte et gammelt oliefyr eller gasfyr ud men ikke ønsker at installere jordvarme.

Med en luft til vand-varmepumpe slipper du for at bore og grave, fordi varmekilden er luften udenfor og ikke skal hentes op fra jorden som ved jordvarme.

Økonomisk og energimæssigt er en luft til vand-varmepumpe en god middelvej mellem luft til luft-varmepumpe og jordvarme. Den giver en bedre og mere jævn energibenyttelse end en luft til luft-varmepumpe og den er billigere at installere end jordvarme.

Hvornår skal jeg ikke vælge en luft til vand-varmepumpe?

Hvis din bolig ikke er velisoleret, bør du ikke vælge en luft til vand-varmepumpe. Det er vigtigt at din bolig er isoleret godt, fordi fremløbstemperaturen på vandet, som skal opvarme dit hus, ikke er lige så høj som i eksempelvis et gasfyr.

Hvis du har fjernvarme kan det ofte heller ikke betale sig at investere i en luft til vand-varmepumpe. Når du bor i et område med fjernvarme, er der typisk tilslutningspligt, og så er fjernvarme ofte billigere i drift.

Få tilbud på luft til vand-varmepumpe

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe?

Den samlede pris på en luft til vand-varmepumpe afhænger af flere forskellige faktorer, eksempelvis dens effekt og installationens omfang.

Typisk vil en luft til vand-varmepumpe ende med at koste mellem 80-130.000 kr. Når du konverterer til en luft til vand-varmepumpe kan du få tilskud fra Energistyrelsen.

Prisen for en varmepumpe skal også ses i relation til dens levetid. En luft til vand-varmepumpe har en beregnet levetid på 12-15 år, og mange vil opleve, at den holder længere end det.

De fleste har nedbetalt omkostninger forbundet med køb og installation af varmepumpen i løbet af 6-10 år. Du kan få en fagekspert til lave en mere præcis beregning, der tager højde for de forskellige faktorer, som spiller ind på den samlede pris.

Hvis du gerne vil modtage tilbud på luft til vand-varmepumper, kan du bruge vores tilbudstjeneste og udfylde formularen her på siden. Så bliver du kontaktet med op til tre forskellige tilbud på varmepumper. Vores samarbejdspartnere er også klar med gode råd og faglige sparring.

Indhent tilbud på luft til vand-varmepumpe

Vores mål er, at du altid modtager mere end ét tilbud, så du kan vælge det bedste. De fleste gange lykkes det, men nogle gange finder vi kun én samarbejdspartner, der kan levere et godt tilbud baseret på dine behov. Vi arbejder hele tiden på at finde flere gode samarbejdspartnere, så du kan få de bedste tilbud.

check icon

Mere komfort

En varmepumpe kan både varme og køle din bolig. Uanset årstid får du en behagelig temperatur i dit hjem.

check icon

Øget boligværdi

En varmepumpe forbedrer boligens karakter på energiskalaen. Det kan øge boligens værdi.

check icon

Spar penge

En varmepumpe kan reducere dit varmeforbrug med op til 50 %. På kort tid har du sparet omkostningen.

Indhent tilbud på varmepumper