Jordvarme

Skal du bygge bolig eller har din bolig et vandbårent system, kan en jordvarmepumpe dække både behovet for varmt vand og opvarmning for hele familien igennem året.

En vand-væske varmepumpe henter energi fra jord, bjerg, havvand eller grundvand. Disse varmekilder holder en stabil temperatur igennem året i modsætning til udeluft. Sammenlignet med luft-til-luft-varmepumper som henter varme fra udeluften, vil vand-væske-varmepumper give den højeste besparelse. Vand-til-vand-varmepumper giver faktisk tre til fire gange mere varme end den el, de bruger.

Udfyld formularen, så får du tilbud fra flere varmepumpeleverandører i dit område. Servicen er gratis og du bestemmer selv om du vil takke ja eller nej til tilbuddene.

Spar penge på opvarmning

En varmepumpe kan reducere dit strømbehov med hele 80 %. Du sparer omkostningen til varmepumpen indenfor kort tid.

Et miljøvenligt alternativ

Ved at skifte fra fossilt brændstof til varmepumpe, kan du spare miljøet for hvad der svarer til op til 6 biler hvert eneste år.

Bedre indeklima

Varmepumper har dokumenteret positiv effekt på indeklimaet, især for dem, der er generet af astma eller allergi.

Selv om kilden til varmen kan være forskellig, fungerer varmepumpen på samme måde. Den henter varme fra en kilde og varmen transporteres via væske, ind i husets vandbårne system. Eksempler på vandbårne systemer kan være gulvvarme, radiatorer og ventilatorkonvektorer

Pris

En væske-vand-varmepumpe koster fra 120.000 kroner og op. Med installation vil prisen komme op på et sted mellem 170.000 og 300.000 kroner. Du får altså en høj investeringsomkostning, og denne type varmepumpe egner sig derfor bedst for dig med et højt energiforbrug og stort opvarmningsbehov

Husk, at du kan søge støtte fra Energistyrelsen til væske-vand varmepumper, det vil hjælpe dig til en lavere omkostning til investeringen. Læs mere om Enova-støtte længere ned i artiklen. Hvis du planlægger at sælge din bolig, kan det være værd at tage med i regnestykket, at en varmepumpe øger boligens værdi. Jo bedre og dyrere varmepumpe, jo mere øges værdien.

Hent tilbud fra flere leverandører, så er du sikker på at få et godt tilbud. Udfyld formularen, så bliver du kontaktet af lokale leverandører, som giver dig gode tilbud på varmepumper med installation. Servicen er gratis og uforpligtende, det eneste du risikerer, er at få et godt tilbud!

Levetid og besparelse

Hvis væske-vand-varmepumpen bliver installeret rigtigt og vedligeholdt ordentligt, vil den holde i ca. 20 år. En vand-til-vand-varmepumpe koster ofte en del mere end luft-til-luft-varmepumper, men i det lange løb kan man regne med at spare mere, fordi de er mere energieffektive.

Hvornår besparelsen har dækket omkostningen for køb og installation vil variere efter hvor dyr varmepumpe man vælger, og hvor stor boligen er, samt isolation og hvad der tidligere blev benyttet til opvarmning. I gennemsnit siger man, at efter 8 til 12 år har omkostningen tjent sig hjem, og du kan begynde at regne på gevinsten ved at have en varmepumpe.

Hent tilbud fra flere leverandører, så er du sikker på at få et godt tilbud. Udfyld formularen, så bliver du kontaktet af lokale leverandører, som giver dig gode tilbud på varmepumper med installation. Servicen er gratis og uforpligtende, det eneste du risikerer, er at få et godt tilbud!

Fordele ved væske-vand-varmepumpe

 • Passer til boliger med et stort opvarmningsbehov
 • Passer til boliger med et stort energibehov (over 30.000 kwh pr. år)
 • Passer til husstande med stort behov for varmt vand
 • Kan erstatte oliefyret
 • Lave omkostninger til drift og vedligehold
 • Lang levetid sammenlignet med andre varmepumper
 • Kan få støtte fra Energistyrelsen til køb og installation
 • Giver mere i besparelser end luft-luft-varmepumpe
 • Giver jævnere varme end luftbaseret varmepumpe
 • Hvis boligen har ventilatorkonvektor, kan den bruges som aircondition om sommeren
 • Undgå synlig og larmende del udendørs
 • Laver knap så meget støj inde og ude

Ulemper ved væske-vand-varmepumpe

 • Fungerer kun i kombination med vandbårent system
 • Koster en del at købe
 • Optager plads inde

Ingen utendørsdel

En væske-vand-varmepumpe har ingen udendørsdel, hele varmepumpen er inde i boligen. Som oftest har den indvendige del samme størrelse som et højt køleskab, så man skal have plads til dette. Mange vælger at placere varmepumpen på badeværelse, vaskerum, udhus eller ved siden af varmtvandsbeholderen idet varmepumpen alligevel vil være tilknyttet denne.

Der er intet enkelt facit for hvilken varmepumpe, der er bedst, fordi der er flere hensyn der skal tages i betragtning, når man skal vælge varmepumpe til hjemmet. Derfor bør man få hjælp af en fagperson, så både valg af varmepumpe og installering bliver gjort korrekt.

Udendørsdel tilkobles den indvendige del som så tilkobles med varmtvandsbeholderen, eller nogle gange en akkumuleringstank. Afhængig af hvilken type vandbårent system, du har hjemme, vil varmepumpen afgive varme til boligen via tappevand, vandbåren gulvvarme, radiatorer, eller ventilatorkonvektorer.

Det betaler sig også at få leverandøren af varmepumpen til at installere den. Vælger du et andet firma til at installere, risikerer du at havne mellem to stole hvis der opstår en fejl med varmepumpen, og leverandør og installatør giver hinanden skylden for fejlen.

Ønsker du tilbud på varmepumpe fra lokale leverandører? Udfyld formularen øverst på denne side.

Kontakt os

Send os en e-mail

Services

Varmepumpe.dk giver dig en enkel og gratis måde at indhente tilbud fra flere leverandører af varmepumpe.

Finn bedste varmepumpe