Varmepumpe: Jordvarme

En jordvarmepumpe er den varmepumpetype, der kan give dig den største besparelse, når installationen er betalt. Den er til gengæld både dyrere og mere omfattende at installere end andre typer varmepumper. Brug Varmepumpe.dk til at blive klogere på, hvad jordvarme er, og om du bør investere i jordvarme.

Få tilbud på jordvarme

Leder du efter tilbud på varmepumpe til dit hjem eller din virksomhed? Du kan bruge vores tilbudstjeneste til at indhente tilbud på varmepumpe.

Udfyld formularen og bliv kontaktet med tilbud på varmepumpe. Det er gratis, og du bestemmer selv, om du vil takke ja eller nej til tilbuddene.

  • Spar penge på opvarmning
  • En varmepumpe kan reducere dine varmeudgifter med op til 50 %.
  • Et miljøvenligt alternativ
  • Skifter du fra fossilt brændstof, kan du spare miljøet for, hvad der svarer til seks biler om året.
  • Bedre indeklima
  • Varmepumper har positiv effekt på indeklimaet, især hvis du har astma eller allergi.

Tilskud til varmepumper

Husk, at du hos Energistyrelsen kan få tilskud til varmepumpe, hvis du bor i et område uden tilgang til fjernvarme og skal i gang med at installere en luft-til-vand-varmepumpe eller jordvarme.

Hvis du vil have tilskud til en ny varmepumpe, er det vigtigt, at du søger om tilskud, før du betaler for en varmepumpe eller indgår en aftale med en installatør. Du kan sagtens indhente uforpligtende tilbud på varmepumpe fra flere leverandører, før du søger tilskud.

Læs mere om Energistyrelsens tilskud til varmepumper, og om hvordan du søger tilskud til installation af varmepumpe.

Modtag tilbud på jordvarme

Hvad er jordvarme?

Et jordvarmeanlæg kaldes også en jordvarmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe. Jordvarmeanlægget består primært af en jordslange, der graves ned i haven og en varmepumpe, der stilles op indendørs.

Når solen skinner og jorden opvarmes, bliver der lagret energi i de øverste jordlag. Den energi trækker jordslangen ud af jorden. Energien transporteres via en frostsikker væske ind til varmepumpen, som omsætter varmen til en temperatur, der passer til husets vandhaner og radiatorer.

En jordvarmepumpe udnytter varmen i jorden og er effektiv, fordi jorden selv i de koldeste måneder indeholder varme. I modsætning til udeluft, som bruges i både luft til luft-varmepumper og luft til vand-varmepumper, holder jorden en mere stabil temperatur over et helt år.

Indhent tilbud på jordvarme

Hvad koster en jordvarmepumpe?

En jordvarmepumpe koster typisk mellem 100.000 og 125.000 kroner. Med installation vil prisen komme op på et sted mellem 170.000 og 300.000 kroner. Det er dyrt at etablere et jordvarmeanlæg, da det kræver, at din grund graves op, så en jordslange kan komme på plads i jorden.

En jordvarmepumpe er altså en investering, der er dyr på kort sigt, men som kan betale sig på langt sigt. Sammenlignet med luft til luft-varmepumper, som henter varme fra udeluften, giver et jordvarmeanlæg en langt højere besparelse på din elregning.

Hvis du planlægger at sælge din bolig, kan det være værd at tage med i regnestykket, at en varmepumpe kan øge boligens værdi. Jo bedre varmepumpe, jo mere øges værdien.

Husk også, at du kan søge om tilskud til at installere en varmepumpe gennem Energistyrelsens Bygningspulje.

Hvornår skal jeg vælge jordvarme?

Hvis du står overfor at skulle bygge et nyt hus eller udskifte dit gamle olie- eller naturgasfyr, kan jordvarme være en god energiløsning. Jordvarme er miljøvenligt og kan dække både behovet for varmt vand og opvarmning af hele huset.

Der er ikke noget simpelt svar på, hvornår du skal vælge en jordvarmepumpe frem for andre varmepumpetyper. Der er mange faktorer, du skal tage i betragtning, når du skal vælge varmepumpe. Derfor bør du få hjælp af en fagperson, så både valg af varmepumpe og installering bliver gjort korrekt.

Hvis du gerne vil modtage et godt tilbud på jordvarme, kan du bruge vores tilbudstjeneste og udfylde formularen her på siden. Så bliver du kontaktet med op til tre forskellige tilbud på varmepumper. Vores samarbejdspartnere er også klar med gode råd og faglige sparring.

Enkelte steder i Danmark har vi kun én samarbejdspartner, som kan give dig tilbud, men de fleste steder har vi flere. Vi arbejder hele tiden på at finde de bedste samarbejdspartnere, så du kan få de bedste tilbud, uanset hvor i landet du befinder dig.

Indhent tilbud på jordvarme

Vores mål er, at du altid modtager mere end ét tilbud, så du kan vælge det bedste. De fleste gange lykkes det, men nogle gange finder vi kun én samarbejdspartner, der kan levere et godt tilbud baseret på dine behov. Vi arbejder hele tiden på at finde flere gode samarbejdspartnere, så du kan få de bedste tilbud.

check icon

Mere komfort

En varmepumpe kan både varme og køle din bolig. Uanset årstid får du en behagelig temperatur i dit hjem.

check icon

Øget boligværdi

En varmepumpe forbedrer boligens karakter på energiskalaen. Det kan øge boligens værdi.

check icon

Spar penge

En varmepumpe kan reducere dit varmeforbrug med op til 50 %. På kort tid har du sparet omkostningen.

Indhent tilbud på varmepumper